ЗАСТОСУВАННЯ НОВІТНІХ МЕТОДИК ВИКЛАДАННЯ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ОСВІТИ КУРСАНТІВ - Гузик, Надія Миколаївна; Петрученко, Оксана Степанівна; Пінчук, Ірина Володимирівна; Терещук, Оксана Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
Стаття присвячена проблематиці підвищення якості військової освіти. Запорукою якісної вищої військової освіти є правильне формування навчальних програм, які повинні узгоджуватися та взаємно доповнюватися, утворюючи цілісну систему. Викладання тем з одного предмету має знаходити практичне (в окремих випадках – теоретичне) застосування, або бути логічним доповненням при вивченні тем іншого предмету. У статті описується застосування методів інтенсифікації та гейміфікації у навчальному процесі. Заняття, проведені з використанням цих методів, проходять у невимушеній обстановці, викликаючи при цьому у курсантів інтерес до дисципліни. Також запропоновано використовувати новітні технології, що підвищує у курсантів зацікавленість навчальними предметами.Поєднання запропонованих засобів та методів викладання покращить якість військової освіти, що сприятиме зміцненню обороноздатності України та її Збройних Сил.