МЕТОДИЧНИЙ МАЙСТЕР-КЛАС ІЗ КРЕАТИВНОЇ ШКІЛЬНОЇ МАТЕМАТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ РОЗДІЛУ «ЕЛЕМЕНТИ КОМБІНАТОРИКИ ТА ТЕОРІЇ ЙМОВІРНОСТІ» - Клімова, Ірина Михайлівна; Ричкова, Лариса Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
Проблема технічного та освітнього забезпечення середньої та вищої школи постає із кожним днем усе серйозніше. Україна готується повністю реформувати свою політику заради того, щоб стати самостійним учасником міжнародних відносин. Це потребуватиме вдосконалення існуючої системи освіти, а для цього потрібно пройтись не лише по очевидних частинах цієї системи, як-то вдосконалити систему кадрового відбору та оснастити навчальні заклади передовою технікою, але й піти далі та замінити застарілі аспекти у викладанні математичних дисциплін. Це дослідження повинне теоретично, а потім – і експериментально довести, що, по-перше, проблеми у «сучасній» методі викладання таки є і, по-друге, вони мають шляхи рішення, які можуть бути впроваджені на базі будь-якого навчального закладу силами викладачів, які у ньому працюють. Звичайно, що у рамках однієї праці неможливо розглянути усі наявні питання, тож ми проаналізували лише деякі, що на наш погляд найбільш підходять для негайного вирішення.