ВИКОРИСТАННЯ МАТЕРІАЛІВ ЛЕКЦІЙ TED TALKS ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ СТУДЕНТІВ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Кузан, Галина Степанівна; Матвіїв-Лозинська, Юлія Олександрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті висвітлено проблему підвищення комунікативної компетентності студентів на заняттях з іноземної мови у закладах вищої освіти як одного із найважливіших практичних аспектів викладання іноземної мови. Подано інформацію про колекцію автентичних матеріалів – лекцій TED talks та частково розглянуто їх тематику. Проведено аналіз дослідження використання даного веб-ресурсу іншими дослідниками через призму застосування у вивченні іноземної мови. Розроблено заняття на основі використання однієї з лекцій TED talks, а саме «The Secrets of Learning a New Language». Подано зразки завдань для виконання студентами на занятті. Наголошено на забезпеченні мотивації студентів до жвавої дискусії та обговорення на основі переглянутого матеріалу. Подано рекомендації щодо підвищення рівня комунікативної компетентності студентів.