СУТНІСТЬ ТЬЮТОРСЬКОЇ СИСТЕМИ НАВЧАННЯ В УНІВЕРСИТЕТАХ ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ - Кучай, Тетяна Петрівна; Кучай, Олександр Володимирович; Сулим, Володимир Трохимович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 1970)
У статті розглядається тьюторська система навчання в університетах Великої Британії. Зазначено, що тьюторська система є найважливішим засобом, що забезпечує ефективну організацію самостійної роботи студентів. Розкрито   обов’язки, які виконують тьютори у британських університетах. Висвітлено, що тьюторська система заснована на тьюторських зборах, визначених розкладом. У більшості випадків зустрічі тьюторів і їхніх студентів проходять індивідуально, мінімум три рази на рік. Головною метою тьюторської системи у Великій Британії є забезпечення всіх можливостей для успішного розвитку і навчання студентів за допомогою висококваліфікованих тьюторів.