УМОВИ ПОПУЛЯРИЗАЦІЇ ЕСТРАДНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПІСНІ У ВІТЧИЗНЯНІЙ МУЗИЧНІЙ ПІДГОТОВЦІ - Гатрич, Іван Григорович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 1970)
Стаття присвячена аналізу умов популяризації естрадної української пісні у вітчизняній музичній підготовці. У дослідженні обґрунтовано цінність української пісні, яка перевірена виконавською і педагогічною практикою. Наголошено на важливості постановки саме україномовної пісенної творчості в основу навчального матеріалу сучасної музичної підготовки в Україні. Наголошено на  тому, що ознайомлення із українською естрадою, її особливостями, завданнями та шляхами розвитку, розробка наукових завдань і положень існування цілісного естрадного мистецтва є одним із важливих аспектів розбудови справжньої, європейської, вільної, демократичної України.