ОРГАНІЗАЦІЙНІ ЗАСАДИ СПОРТИВНО-МАСОВОЇ РОБОТИ В АГРАРНИХ ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ (ДРУГА ПОЛОВИНА 40–80-х рр. ХХ ст.) - Євтушенко, Євген Григорович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 1970)
У статті досліджено організаційні засади спортивно-масової роботи в аграрних закладах вищої освіти України у період 40-х – 80-х рр. ХХ ст. З’ясовано значення та завдання спортивно-масової роботи у системі виховання молоді. Розкрито особливості діяльності організаційних центрів спортивно-масової роботи у сільськогосподарських інститутах – колективів фізичної культури та спортивних клубів. Схарактеризовано основні форми спортивно-масової роботи (спортивні гуртки, секції, спортивні змагання, спортивно-оздоровчі табори).