ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ПІДГОТОВКИ ДІТЕЙ ДО ШКОЛИ В ОСВІТНЬОМУ ПРОСТОРІ ПРИВАТНОГО ЗАКЛАДУ ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ ЦРД «ІриСкА» - Істинюк, Ірина Дмитрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 1970)
У статті розкрито проблему підготовки дошкільників до школи у приватних позашкільних навчальних закладах, проаналізовано сутність такого виду підготовки та її особливості. На основі спостереження за процесом підготовки до школи, багаторічним аналізом його ефективності, а також опрацювання науково-методичної літератури, запропоновано та проаналізовано педагогічні умови підготовки дітей до школи в освітньому просторі приватного закладу позашкільної освіти ЦРД «ІриСкА» (м. Чернівці): наступність у змісті підготовки дітей до школи в контексті вимог НУШ; застосування діагностики та аналіз результатів динаміки готовності дитини до школи; кадрове і дидактично-методичне забезпечення навчального процесу; взаємодія та співпраця з батьками як важливий чинник ефективної підготовки дитини до навчання в школі.