ПРО ДОЦІЛЬНІСТЬ ВИКЛАДАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «СОЦІАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО» ДЛЯ МАЙБУТНІХ СОЦІАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ - Колодійчук, Юлія Вікторівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 1970)
В статті розкривається сутність соціального партнерства та його роль в сфері соціально-трудових відносин. Зокрема, визначено пріоритетну ціль та  ключеві елементи соціального партнерства. Схарактеризовано особливості тристоронньої моделі партнерства, що функціонує в Україні. Зазначено психолого-педагогічні та соціокультурні умови відносин між соціальними партнерами, а також основні принципи, яких сторони повинні дотримуватись. Визначено теоретичні знання та практичні уміння і навички, необхідні майбутнім соціальним працівникам для побудови партнерських стосунків з клієнтами як об’єктами соціальної роботи, а також із представниками державних установ та громадських організацій як суб’єктами соціальної роботи.