УКРАЇНСЬКА ВОКАЛЬНА ПЕДАГОГІКА: ДЖЕРЕЛОЗНАВЧИЙ ДИСКУРС - Мартинюк, Анатолій Кирилович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 1970)
У статті розкриваються художньо-естетичні та освітні засади української вокальної педагогіки. Висвітлюються актуальні аспекти професійної вокальної підготовки майбутнього педагога-музиканта, за якими здійснюється процес реалізації фахових напрямків-розвиваючого, виконавського, методичного і педагогічного. Відзначено, що кваліфікація викладача мистецької освіти інтегрує в собі комплекс теоретичного і практичного досвіду, впровадження набутих знань, умінь і навичок вокальної навчально-виховної діяльності. Стаття має своїм теоретичним підґрунтям аналіз науково-методичних праць в галузі вокального мистецтва і педагогіки.