ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ МОЛОДІ ЯК ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНА ПРОБЛЕМА - Ступак, Оксана Юріївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 1970)
У статті представлений теоретичний аналіз провідних педагогічних дефініцій в соціальній сфері, зокрема: «соціалізація», «соціальне виховання», «соціально-педагогічна діяльність», «соціальність». Проанілізовані різні підходи до вивчення соціальної активності молоді та виокремлені ключові позиції науковців: особистісної змістовності, способу діяльності, орієнтації на середовище.