ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ПОЛОЖЕННЯ КОНЦЕПЦІЇ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ СОЦІОНОМІЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ У ПРОЦЕСІ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ - Тюльпа, Тетяна Миколаївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 1970)
У статті запропоновано обґрунтування теоретико-методологічних положень концепції формування соціальної компетентності майбутніх фахівців соціономічних спеціальностей у процесі фахової підготовки як основи професійного самовдосконалення, професіоналізму, педагогічної майстерності, яка базується на фундаментальних теоріях соціального розвитку, соціальної взаємодії, соціальних груп, соціалізації особистості. В якості парадигмальної методології обґрунтовано системний, діяльнісний і компетентнісний підходи.