ОРФОЕПІЧНІ НОРМИ У ТВОРЧОСТІ СТУДЕНТІВ-ВОКАЛІСТІВ У КОНТЕКСТІ СЛАВ’ЯНСЬКІХ МОВ - Ройтенко, Ніна Олексіївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 1970)
У статті розглядаються проблеми, що виникають при вимовленні «чужого» літературного тексту, а також методи та прийоми їх усунення. Вокальна підготовка у цьому випаді розглядається як цілісна та складна система, яка є сукупністю різних складових та може бути досягнута з більшою ефективністю в умовах реалізації  творчого підходу самого студента як майбутнього вчителя музики, так і великого досвіду викладача, який організовує роботу не тільки над голосом, але і над розробкою методів та прийомів орфоепічних вимовлень.