ФОРМУВАННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ КУЛЬТУРИ В УЧНІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ - Біда, Олена Анатоліївна; Орос, Ільдіко Імріївна; Гончарук, Віталій Володимирович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
У статті розкрито основи формування екологічної культури в учнів початкової школи. Вчені все частіше говорять не просто про навчання молодого покоління, а про екологічну освіту як індивідуальний процес розвитку особистості. Культура є комплексом суб’єктивацій і об’єктивацій, які обов’язково мають засвоюватися в процесі кроскультурної освіти та використовуються в повсякденній орієнтації. Найважливіша функція культури – це те, що вона є способом, за допомогою якого суспільства вирішують проблеми.