МІЖКУЛЬТУРНА КОМПЕТЕНТНІСТЬ В УМОВАХ ІНТЕРНАЦІОНАЛІЗАЦІЇ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Колбіна, Тетяна Василівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
У статті показано, що інтернаціоналізація вищої освіти і академічна мобільність ґрунтуються на процесах міжкультурної комунікації. Розвиток цих процесів в Україні має сприяти формуванню професійної компетентності студентів, підготовці молоді до життя, навчання і праці у багатомовному і мультикультурному світі. Міжкультурна компетентність передбачає знання щодо особливостей іншої культури та її цінностей, специфіки процесу міжкультурної комунікації з представниками інших культур, уміння налагоджувати міжкультурну взаємодію на засадах толерантності до відмінностей комунікативної поведінки її учасників.