КОНЦЕПЦІЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНIХ МОЛОДШИХ СПЕЦІАЛІСТІВ СЕСТРИНСЬКОЇ СПРАВИ У КОЛЕДЖАХ - Демянчук, Михайло Ростиславович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
У статті розкрито сутність основних концептуальних положень професійної підготовки майбутнiх молодших спеціалістів сестринської справи у медичних коледжах.  Концептуальні положення розглядалися на методологічному, теоретичному та практичному рівнях, які визначаються як концепти – вузлові частини, в яких сконцентровані основні наукові ідеї дослідження. Означені концепти взаємопов’язані між собою та враховують закономірності професійної освіти медичних працівників середньої ланки, наукові підходи і принципи її ефективної організації, відображають специфіку поєднання традиційних форм і методів навчання з педагогічними інноваціями.