ЗАРУБІЖНИЙ ТА ВІТЧИЗНЯНИЙ ДОСВІД ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ СФЕРИ ОБСЛУГОВУВАННЯ - Огуй, Світлана Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
У статті проведено виокремлення кращих зразків вітчизняного та зарубіжного досвіду підготовки фахівців для сфери обслуговування, зокрема – ресторанної справи та туризму, їх аналіз і визначення динаміки та перспективних напрямів цієї підготовки для забезпечення ринку праці в Україні. З’ясовано, що порівняльне дослідження нормативних документів і матеріалів з досвіду країн з розвинутими традиціями гостинності й подорожування засвідчує необхідність перегляду традиційних підходів і технологій підготовки фахівців сфери обслуговування в Україні з урахуванням особливостей сучасного ринку праці (мобільності, міжнародної інтегрованості, інформативності, відповідності підготовки фахівців високим освітнім стандартам тощо).