ДЕЯКІ АСПЕКТИ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ДО ВИХОВАННЯ В УЧНІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ КУЛЬТУРИ ЗДОРОВ’ЯЗБЕРЕЖЕННЯ - Цибульська, Олена Валеріївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
На основі аналізу і узагальнення низки наукових досліджень обгрунтовано актуальність порушеної проблеми, можливості здоров’язбережувальних технологій в модернізації системи професійної підготовки майбутніх фахівців із високим рівнем культури здоров’я, що сприятиме вирішенню пріоритетних завдань системи освіти, відповідального ставлення до власного здоров’я та здоров’я оточуючих як до найвищої індивідуальної і суспільної цінності.Конкретизовано взаємопов’язаність і взаємозумовленість понять «підготовка» і «готовність»: підготовка до професії розглядається як процес формування готовності до неї, а готовність – як результат такої підготовки.