СТАНОВЛЕННЯ КАТЕГОРІЇ «ІНФОРМАЦІЙНА КУЛЬТУРА» - Штомпель, Ганна Владиславівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
У статті відображено аналіз поглядів на методологічне трактування категорії «інформаційна культура», характеризуються підходи до її формування і розвитку. Наведені визначення і підходи розкривають різні сторони складного, багатогранного поняття «Інформаційна культура», але за усіма відмінностями і різноманіттям галузей формування інформаційної культури в дослідженнях не проглядається одна кінцева загальна мета – підготовка фахівця для роботи у новому інформаційному суспільстві, що володіє новими інформаційними технологіями, сучасними методами для роботи з інформацією, що уміє приймати правильні рішення, здатного передбачати кінцевий результат своїх дій.