КОНЦЕПТ НЕЛІНІЙНОСТІ У СУЧАСНОМУ МУЗИЧНО-ПЕДАГОГІЧНОМУ ДИСКУРСІ - Олексюк, Ольга Миколаївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 1970)
Стаття присвячена проблемі вивчення особливостей нелінійного мислення, його проявів у музично-педагогічній діяльності. У статті подано шлях розвитку поняття «нелінійне мислення» у науковій літературі, проведений аналіз історичних передумов його виникнення і оформлення в контексті постнекласичної методології. У результаті теоретичного аналізу праць сучасних філософів, педагогів, музикознавців обґрунтовано концепт нелінійного мислення особистості у сфері музичного мистецтва.