ПРОБЛЕМИ ДОШКІЛЬНОГО ВИХОВАННЯ У ПОГЛЯДАХ УТОПІСТІВ - Радул, Ольга Сергіївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 1970)
У статті проаналізовано погляди Платона, Т. Кампанелли, Мореллі, Ш. Фур’є, Р. Оуена на громадське дошкільне виховання. Розглянуто зміст, шляхи, особливості реалізації громадського виховання дітей дошкільного віку, запропоновані філософами і педагогами, зокрема, роль держави, вимоги до вихователів, значення виховного середовища, врахування вікових особливостей дітей дошкільного віку, створення у закладах дошкільної освіти умов для реалізації різноманітних дитячих потреб та інтересів, значення ігор та іграшок у вихованні, гармонійне виховання тощо.