ВИКЛАДАЧ-ІННОВАТОР ЯК ОРГАНІЗАТОР УЧІННЄВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УМОВАХ СТУДЕНТОЦЕНТРОВАНОГО НАВЧАННЯ - Толочко, Світлана Вікторівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 1970)
У статті здійснено теоретико-методологічний аналіз, синтез, узагальнення для вивчення наукової літератури з проблем дослідження; системно-структурний (класифікація, систематизація); аналітичний метод дослідження для  визначення загальних та індивідуальних закономірностей, тенденцій розвитку й характеристик за класифікаційними ознаками професіограм викладачів у післядипломній педагогічній освіті, зокрема інноваторів, концептуалізовано функції, принципи і технології їхньої підготовки.