ПРОФЕСІЙНЕ СТАНОВЛЕННЯ ПЕДАГОГА У МОНІТОРИНГОВИХ ДОСЛІДЖЕННЯХ - Волошина, Ольга Сергіївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 1970)
До професійно-педагогічних характеристик професійного становлення педагога належить, насамперед, рівень фахово-теоретичної, а також методичної та практичної підготовки педагога. У характері розв'язання саме цього завдання проявляється педагогічна спрямованість особистості.