ДО ПРОБЛЕМИ ФОРМУВАННЯ ІНШОМОВНОЇ КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНЦІЇ - Щербина, Світлана Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
Провідною тенденцією сучасної методики навчання іноземної мови є комунікативна спрямованість. Стаття присвячена меті такого навчання – формуванню іншомовної комунікативної компетенції, що дозволяє учням задовольняти свої життєві потреби в обраній сфері спілкування. Розглянуто проблеми взаємозв’язку комунікативних і мовних системних принципів у навчання іноземної мови на прикладі опрацьовування слова.