ІСТОРИЧНИЙ АНАЛІЗ ІДЕЙ ФОРМУВАННЯ ГРОМАДЯНСЬКОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ОСОБИСТОСІ У ПЕРІОД НОВОГО ЧАСУ - Кірюха, Катерина Ігорівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
Громадянство та громадянська відповідальність посідають значне місце в дослідженнях мислителів, починаючи від стародавніх часів і до сьогодення. Становлення понять пов’язують з формуванням держав, зміною політичних режимів та активізацією державотворчих процесів, творенням демократичного ладу та законодавства.