КОМПЕТЕНТНІСНИЙ ПІДХІД ЯК ОСНОВНИЙ ОРІЄНТИР У ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ-ФІЛОЛОГІВ - Скрипник, Надія Іванівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 1970)
Нині у час інтеграційних і глобалізаційних процесів, які відбуваються в Україні, основна роль у методичній системі освіти належить педагогу, адже через професійно орієнтовану та комунікативно-мовленнєву діяльність учителя реалізується державна політика, спрямована на зміцнення інтелектуального та духовного потенціалу нації. На підставі науково-теоретичного аналізу психолінгвістичних, психолого-педагогічних, дидактичних, лінгводидактичних, лексикографічних досліджень уточнено і окреслено базові понятійні ознаки категорії «компетентнісний підхід».