МЕТОДИЧНІ ПРИЙОМИ ОПРАЦЮВАННЯ КАЗКИ НА УРОКАХ ЛІТЕРАТУРНОГО ЧИТАНННЯ У ПОЧАТКОВІЙ ШКОЛІ - Федотова, Світлана Олександрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 1970)
У статті розглянуто методичні прийоми опрацювання казки на уроках літературного читання у початковій школі. Робота з книжковою виставкою допоможе школярам розмежувати народну  й  літературну  казку,  зрозуміти,  чим  вони  відрізняються,  на  які  групи  поділяються /прийом  малюнок  №1.  У  роботі  над  казкою  ефективним  прийомом  буде  урок  творчості «Складаємо казку самостійно». Такий урок допоможе учням як найкраще побачити особливості побудови казки.