КОНЦЕПЦІЯ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ ДО НАВЧАННЯ УЧНІВ З ІНВАЛІДНІСТЮ: СТАН РОЗРОБЛЕНОСТІ ПРОБЛЕМИ - Щерба, Наталія Сергіївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 1970)
Згідно з вітчизняною і міжнародною нормативною документацією, діти з особливими освітніми потребами мають право на гідну освіту на умовах рівних можливостей. Передумовою виконання цієї вимоги є відповідна підготовка вчителів-предметників і, зокрема, іноземної мови. Проведений аналіз наукових джерел виявив, що концепція підготовки останніх до навчання учнів з інвалідністю вивчена недостатньо.