МОТИВАЦІЯ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ГЕОГРАФІЇ ДО НАВЧАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Войтович, Оксана Петрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
У статті представлено дослідження мотивів до вибору професії та мотивів навчальної діяльності майбутніх вчителів географії. Виявлено, що мотивами до вибору професії є соціальні фактори, які регламентуються важливістю отримання вищої освіти в закладах державної форми власності. В структурі мотивів навчальної діяльності студентів ІІ курсу переважають зовнішні чинники, які визначаються бажанням отримувати позитивні оцінки за іспити та, як результат мати диплом про вищу освіту. Студенти IV курсу відмічають важливість отримання глибоких фахових знань та можливість стати висококваліфікованим фахівцем, що характеризується внутрішньою мотивацією до навчальної діяльності.