РЕАЛІЗАЦІЯ МОЖЛИВОСТЕЙ STEM-ОСВІТИ ЗАСОБАМИ ІНТЕГРАЦІЇ КРЕАТИВНИХ МЕТОДІВ НАВЧАННЯ - Козяр, Михайло Миколайович; Козловський, Юрій Михайлович; Стечкевич, Олег Орестович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
У статті висвітлено проблему активізації креативного потенціалу студентів, залучення їх до пошукової діяльності інтегрованими методами. Показано доцільність використання можливостей STEM освіти у закладах вищої освіти технічного профілю для виховання у студентів здатності до ухвалення нестандартних та адекватних залежно від ситуації рішень, бачення перспектив та планування стратегій тощо. Сформульовано основні можливості STEM-освіти у закладах вищої освіти технічного профілю. Представлено приклади використання когнітивних методів навчання пропедевтичного блоку для використання методів креативних. Розглядаються особливості креативних методів навчання у закладах вищої освіти технічного профілю на прикладі спеціальності викладач за фахом (фізика). Зроблено висновок, що основне завдання впровадження STEM-освіти у закладах вищої освіти технічного профілю передбачає забезпечення педагогічних умов задля поступу креативного потенціалу особистості, незалежного критичного мислення, ціннісних орієнтацій, формування діапазону професійних компетентностей фахівця.