ФОРМУВАННЯ ПРОЄКТУВАЛЬНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ У МАЙБУТНІХ ВИКЛАДАЧІВ ЗАКЛАДІВ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ ШВЕЙНОГО ПРОФІЛЮ НА ЗАСАДАХ ТЕКТОНІЧНОГО ПІДХОДУ - Васенок, Тетяна Михайлівна; Зінченко, Альбіна Валеріївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
Проведено аналіз літературних джерел і охарактеризовано актуальність контекстного змісту у формуванні проєктувальної компетентності у майбутніх викладачів закладів професійної освіти швейного профілю з використанням тектонічного підходу. Описано запропоновані зміни до курсів «Проєктування швейних виробів» і «САПР у швейній галузі», які є системотвірними у формуванні проєктувальної компетентності, акцентовано увагу на використання інтердисциплінарності, як одного з важливих чинників реалізації компетентнісного підходу в професійній підготовці педагогів професійної освіти. Виділені умови, що сприяють формуванню технологічної проектувальної компетентності на основі тектонічного підходу. Наведені можливості використання системи автоматизованого проєктування одягу на основі безрозрахункової методики конструювання жіночого плечового виробу, а також її автоматизації для підвищення ефективності у виробництві виробів легкої промисловості.