МОДЕРНІЗАЦІЯ ТРАДИЦІЙНИХ МЕТОДИК ВИКЛАДАННЯ ЛЕКЦІЙ З МІКРОБІОЛОГІЇ, ВІРУСОЛОГІЇ ТА ІМУНОЛОГІЇ В РАМКАХ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ - Крупєй, Кристина Сергіївна; Поліщук, Наталія Миколаївна; Количева, Наталія Леонідівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
В роботі запропоновано 6 принципів створення інформативних відеолекцій для студентів медичних спеціальностей, дотримання яких надає можливість інформативно, структуровано та послідовно відтворити матеріал лекції. Опанування базових навичок роботи в програмах запису екрану, звуку та зображення лектора (Microsoft Office 365, FastStone Capture, OBS Studio тощо) дозволяє максимально візуалізувати матеріал, який висвітлюється лектором, що значно підвищує ефективність засвоєння знань студентами – майбутніми лікарями. В рамках дистанційного навчання автори запропонували ідею запису фрагментів відеолекцій, де лектор розгорнуто та структуровано тлумачить матеріал спеціалізованого напрямку. В роботі також представлено рекомендації щодо підвищення уваги слухачів під час перегляду відеолекції та висвітлено декілька методів активізації мислених процесів студентів.