ЧЕСНІСТЬ ЯК ОДНА ІЗ ОСНОВ АКАДЕМІЧНОЇ ДОБРОЧЕСНОСТІ: ПОГЛЯД ДОСЛІДНИКІВ США - Нестерова, Ольга Юріївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
У статті розглянуто питання специфіки досліджень у сфері академічної чесності у роботах науковців США. Метою роботи є опис особливостей трактування поняття чесності як компонента ціннісної основи академічної доброчесності у роботах науковців США. Основними джерелами інформації стосовно проблеми чесності дослідженнях науковців США в контексті академічної доброчесності виступають як наукові розвідки, так і різноманітні ресурси для студентів, які присвячено питанню доброчесності та етики. Наукове осмислення питання здебільшого базується на діяльнісному підході. З урахуванням специфіки навчальної діяльності формуються теоретичні моделі чесної та нечесної поведінки, відповідно до цих моделей створюються рекомендації для учасників навчального процесу. Перспективами подальших розробок можна визначити дослідження, спрямовані на адаптацію наукового доробку дослідників США для впровадження в систему виховної роботи в закладах освіти України.