КУЛЬТУРА РЕАЛЬНОЇ ВІРТУАЛЬНОСТІ В ДИСТАНЦІЙНОМУ НАВЧАННІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА - Сидоренко, Тетяна Дмитрівна; Фурдак, Тетяна Дмитрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
У статті проаналізовано наявність існування віртуальної реальності у дистанційному навчанні, з огляду на стрімкий розвиток науково-технічного прогресу, де відбувається збільшення обсягів інформації, модернізація науки, зміна наукових і соціальних теорій, швидке нівелювання знань. Окреслено значення сучасних змін у сфері культури, які пов’язані з розвитком та поширенням віртуальної реальності. Зауважено, що технологія дистанційних заходів, основана на культурі віртуальної реальності, дає можливість майбутньому вчителю музичного мистецтва створювати власні творчі продукти, отримувати не тільки практично значущі розробки але й освоювати способи діяльності, які згодом можливо застосовувати у подальшій професійній діяльності. Запропоновані заходи, можуть успішно застосовуватись у формуванні культури віртуальної реальності в дистанційному навчанні майбутнього вчителя музичного мистецтва.