ФОРМУВАННЯ ПРАКТИЧНИХ УМІНЬ ВИКОРИСТАННЯ СУЧАСНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НА ЗАНЯТТЯХ ШКІЛЬНОГО ГУРТКА З МОДЕЛЮВАННЯ І ПІЛОТУВАННЯ МУЛЬТИКОПТЕРІВ - Чінчой, Олександр Олександрович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 1970)
У статті розглянуто дидактичні питання організації й роботи шкільного гуртка з моделювання та пілотування безпілотних літальних апаратів. Метою занять гуртка є виховання творчої особистості учнів у процесі ознайомлення з основами авіаційних наук і технологій, засвоєння технологічних прийомів, умінь і навиків проєктування, виготовлення та запуску моделей. Продемонстровано, що формування практичних умінь використання сучасних інформаційних технологій у гуртковій роботі сприяє впровадженню нового підходу до навчання підлітків й ознайомлює їх з новітніми технологіями: конструкцією БПЛА, елементами складання, налаштування й керування. Наголошено, що шкільний гурток «Моделювання й пілотування мультикоптерів» формує інтегральні навики, дозволяє школяреві оволодіти елементами радіоелектроніки й розвинути навики конструювання та програмування. Констатовано також, що до гурткової роботи важливо залучати широкий загал учнів, оскільки вона сприяє підготовці людини до майбутньої професійної діяльності.