ЗАПОБІГАННЯ КОНФЛІКТІВ НА НАЦІОНАЛЬНОМУ ПІДҐРУНТІ ТА ПРОБЛЕМИ РАСИЗМУ СЕРЕД УЧНІВ СТАРШОЇ ШКОЛИ - Андреєв, Антон Геннадійович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 1970)
Метою статті є дослідження проблеми сутності й мотивів конфліктів на національному підґрунті та проблеми расизму серед школярів як соціального явища з психологічної точки зору, а також запропонувати можливі превентивні засоби.