ВПЛИВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ НА ФОРМУВАННЯ ПЕДАГОГІЧНОЇ СВІДОМОСТІ У МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ІЗ ОХОРОНИ ПРАЦІ - Левченко, Інна Миколаївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розкрито теоретичні аспекти впливу освітнього середовища на формування педагогічної свідомості у майбутніх фахівців (охорона праці). Автором проаналізовано поняття «педагогічної свідомості», виявлено вплив освітнього процесу на засвоєння необхідних знань, умінь та навиків, які впливають на формування педагогічної свідомості майбутніх фахівців.З’ясовано, що проблема формування педагогічної свідомості майбутніх фахівців на сучасному етапі є однією з найактуальніших проблем у системі вищої педагогічної освіти. Автором зазначено, що навчально-педагогічне середовище є тим місцем, де відбувається формування педагогічних цінностей та загальнолюдських відносин майбутніх фахівців, які позитивно впливають на формування педагогічної свідомості.