РОЗВИТОК МОВЛЕННЯ ЗАСОБАМИ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА - Цимбал-Слатвінська, Світлана Володимирівна; Козій, Ольга Михайлівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті окреслено важливість застосування музики на логопедичних заняттях з метою формування та розвитку мовленнєво-комунікативних навичок. Доведено, що використання засобів музичного мистецтва у контексті реалізації корекційно-розвиткової програми допомагає встановленню безбар’єрності у спілкуванні, особливого довірливого взаємозв’язку між вихованцем та логопедом, встановленню контакту з навколишнім середовищем, соціалізації, активізації фізичних та психічних функцій дитини.Вказано, що Програми корекційного супроводу передбачають блок музично-ритмічного виховання засобами логоритміки, що спрямований на розвиток сприйняття, де музика використовується як своєрідна система, спрямована на корекцію різних форм мовленнєвих порушень.