ДО ПИТАННЯ ВИВЧЕННЯ ФЕНОМЕНУ «БЕЗПЕРЕРВНА ОСВІТА» - Балануца, Олександр Олександрович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті виявлено основні підходи, принципи розуміння сутності феномену «безперервна освіта». З’ясовано, що безперервна освіта в основному розглядається як система державних і недержавних освітніх організацій, що здійснюють узгоджену взаємодію на усіх рівнях освітнього процесу для надання особистості права і можливості отримати будь-який вид освіти, переходити від одного виду до іншого упродовж усього життя. Системність забезпечується послідовністю і спадкоємністю змісту освіти, узгодженістю дій освітніх організацій, влади, громадянського суспільства, усіх структур, які так або інакше беруть участь в реалізації освітнього процесу. З’ясовано, що основою процесу безперервної освіти є такі принципи, як спадкоємність і послідовність, врахування соціальних, економічних і політичних вимог, територіальних особливостей, культурних запитів населення.