КОМПЕТЕНТНІСНИЙ ПІДХІД ДО ПРОФЕСІЙНО-ПРИКЛАДНОЇ ФІЗИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ АВІАЦІЙНИХ ФАХІВЦІВ - Галімська, Інна Іванівна; Галімський, Володимир Олександрович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті аналізується наукова психолого-педагогічна література з проблеми компетентнісного підходу. Розглянуто ключові, базові та спеціальні компетентності майбутнього авіафахівця. Обгрунтовано провідну роль професійно-прикладної фізичної підготовки у процесі формування компетентності авіаційного фахівця. Розроблено педагогічні умови ефективної реалізації компетентнісного підходу до професійно-прикладної фізичної підготовки майбутніх авіафахівців у льотних вищих навчальних закладах.