ФОРМУВАННЯ Й РОЗВИТОК ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ЗДІБНОСТЕЙ УЧНІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ НА УРОКАХ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА - Куркіна, Сніжана Віталіївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті проаналізовано різні підходи й погляди щодо можливостей ефективного розвитку інтелектуальних здібностей  учнів початкових класів на уроках музичного мистецтва. У цьому контексті автор підкреслює особливе значення музики, творчої й виконавської діяльності. Зроблено висновки, що систематичні й цілеспрямовані уроки музичного мистецтва сприяють інтелектуальному й емоційному розвитку дітей, прискорюють процеси дорослішання й соціалізації.