РОЗВИТОК ПОСТАНОВЧИХ КОМПЕТЕНЦІЙ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ХОРЕОГРАФІЇ В ПРОЦЕСІ ПІДГОТОВКИ КОНЦЕРТНО-КОНКУРСНИХ КОМПОЗИЦІЙ - Лиманська, Ольга Вікторівна; Барабаш, Ольга Володимирівна; Редько, Каріне Вагаршаківна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Активний пошук засобів оптимізації освітнього процесу з мистецьких спеціальностей зумовлює звернення фахівців до проблем, пов'язаних із реформуванням вищої освіти в Україні, зокрема приведення навчальних планів, програм у відповідність до нових галузевих стандартів. Розвиток сучасної конкурсної хореографії спонукає здобувачів вищої освіти до оволодіння технологіями проектування та реалізації власних конкурсних хореографічних композицій. Це завдання повинно вирішуватися в межах освітнього процесу за рахунок дисциплін вільного вибору здобувача. Курс «Підготовка концертних номерів» має за мету освоєння здобувачами теоретичних і практичних знань з проектування та практичного втілення хореографічного концертного номеру. Особливості роботи над конкурсною композицією обумовлені її специфікою – вона повинна завоювати увагу глядача несподіваним сюжетом, образом, оригінальністю постановки, віртуозністю та артистизмом виконавця, індивідуальністю артиста.