РИТОРИЧНА КОМПЕТЕНТНІСТЬ У СТАНОВЛЕННІ МАЙБУТНЬОГО ФІЛОЛОГА - Подлевська, Неля Володимирівна; Ранюк, Оксана Петрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розкрито сутність та зміст поняття «риторична компетентність філолога» з урахуванням традиційних та інноваційних тенденцій у системі вищої освіти України. Описано основні вправи та завдання, що сприятимуть формуванню риторичної компетентності в процесі викладання філологічних дисциплін під час навчання студентів-філологів у ЗВО.