СУТНІСТЬ КОГНІТИВНО-КОМУНІКАТИВНОГО ПІДХОДУ ДО НАВЧАННЯ ЛЕКСИКИ ПРИ ВИКЛАДАННІ СХОДОЗНАВЧИХ ДИСЦИПЛІН - Прохорова, Олена Вiкторівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Мета когнiтивно-комунiактивного підходу до навчання лексики при викладанні сходознавчих дисциплін пов’язана, по-перше, з вирішенням методичних питань, пов’язаних з відбором, організацією, послідовністю вивчення мовного матеріалу і способів його пред’явлення і тренування, з врахуванням комунікативної потреби студентів і навчальних умов, по-друге, створенням ментального образу іншомовного слова чи граматичного явища, по-третє, усвідомленням необхідності враховувати психологічні та психолінгвістичні проблеми студентів. У статті розглянуто зміст, принципи та спрямованість когнiтивно-комунiкативного підходу до навчання лексики при викладанні сходознавчих дисциплін.