СКЛАДНЕ РЕЧЕННЯ – СВОЄРІДНЕ ГРАМАТИЧНЕ УТВОРЕННЯ - Щупко, Світлана Олександрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Статтю присвячено розгляду складного речення з семантичної точки зору, комунікативної та граматичної. Вчення про складне речення – важлива мовознавча проблема, яка потребує свого остаточного вирішення. Лінгвістичні засади навчання синтаксису складного речення висвітлені в наукових теоріях вчених-мовознавців: М. Греча, В. Бєлошапкової, І. Вихованця, А. Грищенка, С. Дорошенка, К. Шульжука та ін.