СКЛАДОВІ ЛІНГВОСАМООСВІТИ - Шумський, Олександр Леонідович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розглянуто філософські та психолого-педагогічні положення, які утворюють підґрунтя для розуміння сутності процесу лінгвосамоосвіти. Встановлено сукупність якостей, властивостей і здібностей особистості, що визначають «самість» у людині та відіграють вирішальну роль у процесі лінгвосамоосвітньої діяльності. Виокремлено та схарактеризовано сфери особистості, які зазнають якісних змін у процесі лінгвосамоосвіти.