ТРАДИЦІЙНЕ ТА ІННОВАЦІЙНЕ НАВЧАННЯ У ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ УКРАЇНИ: ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ - Волікова, Марина Миколаївна; Братанич, Ольга Григорівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті здійснено порівняльний аналіз традиційної та інноваційної систем навчання у вищому навчальному закладі; висвітлено особливості, зміст, переваги й межі застосування інноваційних технологій навчання в оптиці сучасних концепцій педагогічної теорії та практики.Подано авторське визначення поняття «інноваційне навчання» у ВНЗ. Виокремлено переваги та недоліки традиційного та інноваційного навчання. Сформульовано вимоги, за якими рекомендується впроваджувати інноваційне навчання в практику роботи вищих навчальних закладів. Зроблено висновок щодо необхідності знаходження оптимального балансу між традиційним та інноваційним навчанням, раціонального використання переваг кожного з них, виходячи з реалій кожного конкретного вузу.