МОДЕРНІЗАЦІЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ В КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ДО СВІТОВОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ: ДОСВІД УКРАЇНИ ТА КРАЇН ЦЕНТРАЛЬНОЇ АЗІЇ - Іванова, Ірина Борисівна; Похілько, Олена Вікторівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті на основі аналізу нормативних документів, статистичних і звітних матеріалів, актуальних досліджень сучасних науковців окреслено досвід модернізації вищої освіти України та країн Центральної Азії в контексті інтеграції до світового, передусім європейського, освітнього простору. Здійснено порівняльний аналіз досвіду реалізації принципів Болонського процесу та залучення до міжнародних освітніх програм і проєктів, що дозволило обґрунтувати необхідність здійснення подальших кроків у цьому напрямі, а саме підвищення якості вищої освіти, оновлення всієї системи освіти (організаційного, методичного, кадрового), врахування глобалізаційних та інтеграційних тенденцій.