ВИКОРИСТАННЯ МІЖДИСЦИПЛІНАРНОСТІ ЯК ІННОВАЦІЙНОГО ПОДХОДУ У НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ МИСТЕЦЬКИХ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Карась, Ганна Василівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Стаття присвячена використанню міждисциплінарності як інноваційного підходу у навчальному процесі мистецьких закладів вищої освіти на прикладі вивчення навчальної дисципліни «Еволюція художніх стилів у мистецтві» за освітніми магістерськими програмами. Такий підхід можна реалізувати у двох основних форматах. А. Колот вважає, що при першому він наводить мости між різними науками, неформально об’єднує їх, не порушуючи їх окремішності та унікальності. Тут плюралізм, диференціація наук зберігаються, а міждисциплінарність надбудовується, пов’язує, об’єднує їх в методологічному і інструментальному вимірах. При другому форматі міждисциплінарність представляється як реальний інструмент об’єднання наук, поява інтегративних продуктів. На цій основі пропонуємо визначити «Еволюцію художніх стилів у мистецтві» як комплексну, міждисциплінарну галузь знань і розглянути застосування міждисциплінарного підходу в практичній діяльності викладача мистецького закладу вищої освіти.