СТРУКТУРА ТА ЗМІСТ ЗДІБНОСТЕЙ ДО ВИВЧЕННЯ ІНОЗЕМНИХ МОВ - Щур, Наталія Миколаївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті висвітлено основні підходи до тлумачення сутності й природи лінгвістичних здібностей, уточнено відмінність між мовною здібністю та здібностями до мов. Визначено структурні компоненти та зміст здібностей до вивчення іноземних мов. Конкретизовано структуру аудитивно-когнітивних здатностей, які лежать в основі розвитку іншомовних здібностей, та з’ясовано їх роль у диференціації типів оволодіння іноземними мовами.