ПЕРІОДИЗАЦІЯ РОЗВИТКУ ВОКАЛЬНОЇ КУЛЬТУРИ ФАХІВЦІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА В ЄВРОПІ - Шелепницька-Говорун, Наталія Михайлівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті показано періоди  розвитку вокальної культури фахівців музичного мистецтва в Європі. Розглянуто передумови розвитку вокальної культури фахівців музичного мистецтва в Європі. Представлено таблицю «Еволюція розвитку вокальної культури фахівців музичного мистецтва в Європі в період різних етапів». Зроблено коротку характеристику епохи та періоду. Визначено риси формування вокальної культури фахівців музичного мистецтва, а також подано більш детально їх характеристику у європейських країнах, таких як: Італія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Австрія, Польща.